IK en mijn IKKEN
Leer jezelf beter kennen!
Je kent ze wel; die verschillende stemmetjes in je hoofd!
Een deel daarvan is van je zuivere zelf; het andere deel heb je gekopieerd of je hebt ze ooit ergens in het verleden voor jezelf gecreëerd. En die laatsten zorgen voor de nodige onrust!
Hoe zit dat bij jou? Welke IKKEN heb jij?
We gaan kennis met ze maken waarna je de 2 belangrijkste IKKEN op doek kan verwerken. Waarom? Omdat het vaak niet nodig is om het jezelf moeilijk te maken! Als je daar dagelijks bij stil kan staan kan daar verandering in komen.
In het overzicht van de workshops vind je de eerstvolgende datum voor deze workshop.
Wil je meer aandacht geven aan jouw specifieke situatie?
Schrijf je dan in voor een mini-traject en krijg jezelf beter in beeld.​​​​​​​​​​​​​​
Beschrijving
We verwachten je rond 19.00 uur bij Proef de Tuin in Boskoop. Er is koffie en thee met iets lekkers beschikbaar en we maken kort kennis met elkaar. We gaan ontdekken welk van jouw persoonlijkheden er in beeld gaan komen. Materialen om op en mee te schetsen en te schilderen zijn aanwezig. Je bent vrij in welke stijl je deze persoonlijkheden wilt vastleggen.
Vanaf 21.00 uur ronden we de workshop af en bekijken we samen wat er is gemaakt. We staan iedereen keer weer versteld over de zelfkennis en de creativiteit van de deelnemers. En wat je kunt leren van elkaar!
Wordt jij snel boos?
Dat is niet prettig; niet voor jou en niet voor je omgeving.
Ben jij je bewust wat de trigger zijn die jou boos maken? Of op welke momenten dat is, op wie, waarom, waardoor en op welke manier? Wat voel je dan en waar voel je dat? Allemaal informatie om met boosheid om te gaan. Te ontdekken hoe je dit kunt omzetten in tevredenheid, rust en woorden.
Herken je hierin iets?
Zet jij jezelf vast?
Leven met een beperking is niet gemakkelijk.
Je doet alles volgens de regels en hoe het hoort. 
Op zich een prima uitgangspunt maar als het je leven negatief beïnvloedt is het misschien handig om te kijken waar je jezelf ruimte kunt geven. Ruimte om je lichamelijk of juist psychisch meer plezier in het leven te geven. 
De emotie achter de emotie
Boosheid is een voor iedereen bekende emotie.
Maar is die boosheid gepast of is het een reactie op een andere emotie? Dat kan zomaar! Want vaak wordt er gereageerd met boosheid wanneer iemand last heeft van bijvoorbeeld angst. Een voorbeeld; als een kind klein is kan het zomaar onverwachts oversteken. Dat kan boosheid veroorzaken. Maar dat was een reactie op alle denkbeelden die door mijn hoofd heen flitsten; angst. Heb jij last van emoties achter emoties? 
Ben jij een perfectionist?
Dan heb jij de neiging om over goed in te zijn. Erg goed zelfs...
Maar dat kan bijzonder vermoeiend zijn; voor jou en voor je omgeving. En waarom eigenlijk? Dat is iets om eens over na te denken. Want in heel veel gevallen is er geen noodzaak je druk te maken. Denk gewoon eens; so what!
Kijk maar wat er gebeurt!
Wil jij altijd sterk zijn?
Wow; dat is een behoorlijke uitdaging die veel van je vraagt.
Je neemt van alles van een ander over, je wilt van alles voor een ander doen. Ontzettend lief natuurlijk!
Maar is dat eigenlijk zo vaak nodig? Kan er niemand samen met jou lasten dragen? Of het een en ander van jou overnemen? Dat maakt het voor jou veel minder zwaar en krijg jij meer ruimte voor plezier in je leven.